Deze maaltijd kostte mij: €6,47 (2 volwassenen 2 kinderen). De spitskool was in de aanbieding. Ik heb er een bakje boemboe rendang van Jumbo bij gedaan, dit is eigenlijk voor rundvlees. Maar in combinatie met kip en spitskool is dit niet alleen erg lekker maar ook nog handig.
Ik gebruik ook zilvervliesrijst ipv witte rijst. Zilvervliesrijst bevat meer vezels. Ik heb voor ons 200 gram ongekookte rijst gebruikt, ben je met grote eters, maak er dan 300 gram van.
Je kan dit gerecht makkelijk van de voren maken en later nog even opwarmen.
Verwarm de olie of boter in de pan en bak hierin de ui met de kip gaar. Voeg daarna ook de spitskool toe en laast dit enkele minuten bakken.
Voeg het bakje met de Boemboe toe en roer dit één minuut door. Voeg daarna 200 ml toe, weer even doorroeren en zachtjes laten pruttelen.
Kook ondertussen de rijst gaar. Rijst afgieten en bij de spitskool met kip roeren. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. (chilivlokken kunnen ook voor wat meer pit)Eet smakelijk!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok